Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Hortus Celestia

Project > Verticale glastuinbouwtoren & kantoor

De Hortus Celestia is een verticale glastuinbouwtoren gesitueerd in Naaldwijk. Hij verrijst met zijn 28 verdiepingen uit het Westlandse kassenlandschap en huisvest naast 14 teelt verdiepingen, expo ruimtes en kantoren.

De toren functioneert als een demonstratiecentrum voor de innovatieve kracht van de westlandse glastuinbouwbedrijven en trekt internationale bezoekers naar de regio.

Een spectaculaire groene ervaring
De bezoekers-ervaringsroute start op het panoramische dakpark en spiraalt door de toren, waardoor de bezoeker alle aspecten ziet van de teeltbedrijven op de bovenste verdiepingen. De toren is constructief en kostentechnisch doorgerekend en is omgeven door een ecologisch park.

We hebben deze verticale glastuinbouwtoren samen met partners voor SIGN ontworpen, een Nederlandse stichting die innovatie stimuleert in de Nederlandse glastuinbouw.

Een baken voor de tuinbouwindustrie
Als baken in de lappendeken van groene glasvlakken rijst de Hortus Celestia op uit het kassenlandschap. Direct achter de ETFE gevel verschuilen zich prachtige demonstratieve kasruimtes waarin de gewassen, van tomaten tot rozen, zich tonen aan het publiek. Op het dakpark van de 80 meter hoge toren ervaart de bezoeker het uitzicht en de groene innovatie in het omliggende gebied.

De Hortus Celestia verenigt ondernemers in de glastuinbouw in een aansprekend affiche voor klant en bezoeker vlak naast haar logistieke hub, de veiling.

Panoramische ervaring rond de toren
Het dakpark biedt een schitterend vergezicht en het hoogtepunt van een expo route langs tuinbouwbedrijven die zichzelf tentoonstellen op onderliggende vloeren. De begane grond biedt ruimte aan een auditorium, horeca, wisselende exposities en evenementen, en toont de innovatieve techniek om te toren te laten werken. De toren is omgeven door een ensemble van representabele kantoren, scholen en demonstratiekassen. Dit alles ligt in een ecologisch park die bewoners en bezoekers een bijzondere ervaring geeft om te recreëren.

Kenmerken van de Hortus Celstia

  • Een expressieve en iconische toren voor het Westland en de glastuinbouw
  • Een expo die de kracht, innovatie en bedrijvigheid in het westland toont aan de zakenparters en toeristen, door en voor de 'Westlanders'
  • Vormentaal refereert aan de glastuinbouw zoals gezien vanuit de lucht
  • De schil is gemaakt van licht, transparant en zeer kosteneffectieve ETFE
  • Kasruimtes direct achter de schil als etalage van buiten en binnen
  • Een toegankelijk dakpark als onderdeel van de expo boven in de toren
  • Wateropslag op de bovenste verdieping als bron voor de bewatering van het gebouw
  • Een ecologisch park met ruimte voor verdere ontwikkelingen in de toekomst
  • Het landschap biedt ook ruimte voor recreatie, natuur en water

Media & Downloads

Contact

Except Integrated Sustainability

Tom Bosschaert
Director

Email  [javascript protected email address] [javascript protected email address]
Phone   +31 10 7370215

Client & Partners