Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

IUCN NL

Client > Unie voor natuurbescherming

IUCN NL

IUCN NL werkt met groene organisaties, bedrijven, overheden en wetenschappers aan wereldwijd behoud van natuur als basis van de economie en maatschappelijk welzijn.

IUCN NL    is de Nederlandse tak van de International Union for Conservation of Nature (IUCN), ‘s werelds oudste en grootste unie van natuurorganisaties. IUCN stelt jaarlijks de Rode Lijst van bedreigde soorten op en heeft als enige natuurbeschermer de status van ambassadeur bij de Verenigde Naties. Wereldwijd verenigt IUCN meer dan 1.200 natuurorganisaties en bijna 11.000 wetenschappers.

 

IUCN NL en Except werken samen aan het vinden van gedeelde oplossingen voor de meest dringende Natuurlijk Kapitaal vraagstukken. De samenwerking startte in 2013 toen Tom Bosschaert gastspreker was op het World Forum on Natural Capital. Sindsdien hebben we aan diverse projecten, kleiner en groter, samengewerkt. Conceptontwikkeling, communicatie en stakeholder betrokkenheid spelen een grote rol in deze projecten.

Projecten

Leaders for Nature

Aug 10, 2016, Van bewustzijn naar actie met het bedrijvennetwerk van IUCN

Op 17 april 2015 organiseerde IUCN het jaarlijkse Leaders for Nature Forum in Eindhoven. Except werkte met IUCN gedurende een jaar in het ontwikkelen van het concept, betrekken van stakeholders en het maken van challanges.

150 deelnemers vanuit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden werkten samen aan 10 vraagstukken rondom Natuurlijk Kapitaal. De dag eindigde in pitches waarin ieder team de oplossingen en vervolgstappen presenteerde.  

more...