Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Leaders for Nature

Project > Van bewustzijn naar actie met het bedrijvennetwerk van IUCN

Op 17 april 2015 organiseerde IUCN het jaarlijkse Leaders for Nature Forum in Eindhoven. Except werkte met IUCN gedurende een jaar in het ontwikkelen van het concept, betrekken van stakeholders en het maken van challanges.

150 deelnemers vanuit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden werkten samen aan 10 vraagstukken rondom Natuurlijk Kapitaal. De dag eindigde in pitches waarin ieder team de oplossingen en vervolgstappen presenteerde.  

In samenwerking met IUCN heeft Except in 2015 een Hackathon georganiseerd. Vanuit het Leaders for Nature netwerk van IUCN hebben we 10 challenges helpen voorbereiden. Honderdvijftig mensen vanuit het bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en NGO's hebben tijdens de Hackathon samengewerkt om oplossingen te bedenken en te visualiseren voor vraagstukken over natuurlijk kapitaal.

IUCN organiseert jaarlijks het Leaders for Nature forum. Waar in het verleden de focus lag op het creeren van bewustzijn, is er nu gekozen voor een nieuwe strategie. Het forum moet leiden tot actie. Samen met IUCN dagen we het bedrijvennetwerk uit om “challenges” in te dienen en begeleiden we ze om een met een multidisciplinair team van binnen en buiten de organisatie tot oplossingen te komen.

Except ondersteunt de ontwikkeling van het Forum nieuwe stijl met het opzetten, plannen en conceptueel uitwerken van het evenement. Daarnaast begeleiden we de vraagstukken aan de hand van onze SiD methode.

Leaders for Nature Forum 2015


Meer informatie:  www.leadersfornature.nl

Media & Downloads

Author

Except Integrated Sustainability

Chantal Klaver
Het Nieuwe Leren & Vrijetijdsbesteding

Email  [javascript protected email address]
Phone   +31 10 7370215

Team

 • Albertien Perdok

  Ecosysteem Ontwerper
 • Anniek van Mierlo

  None
 • Bart Stoffels

  Stedenbouwkundige, procesmanager
 • Marta Suanzes

  Architect
 • Michiel van der Vight

  Senior Associate
 • Natascha Schuiling

  Office Manager