Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Gemeente Roosendaal

Client >

Gemeente Roosendaal

Het bestaan van Roosendaal gaat terug tot eind dertiende eeuw. Vandaag de dag is het een gemeente met zo’n 70.000 inwoners, in de provincie Brabant.

Bezoek de Website van de gemeente Roosendaal

In 2010 en 2011 werkten de gemeente Roosendaal en Except nauw samen om de volgende vraagt te beantwoorden: Hoe kunnen we ecologische manieren gebruiken om onze stad beter te maken? Welke groene elementen kunnen we toevoegen die functioneel zijn, en mooi tegelijk?

Except ontwikkelde een uitgebreide scan op gebouw, wijk en stadsniveau voor de gemeente, welke sindsdien is toegepast op verschillende manieren binnen de gemeente.

Het project werd uitgevoerd onder een Interreg project van de Europese comissie.

Except is een van de pioniers op dit gebied. Ik applaudisseer hiervoor en hoop dat ze voor vele jaren hun goede werk kunnen blijven doen. – Paul van de Sande, Projectmanager gemeente Roosendaal.

Except’s ideeen waren precies waar we naar op zoek waren. Except ontwikkelde het basis idee in een hele korte tijd en kwam met een inspirerend document, en gebruikte krachtige visuele tools. De capaciteiten van concept ontwikkeling, analyse, visualiseren van complexe onderwerpen is hoe Except waarde heeft toegevoegd. – Paul van de Sande, Projectmanager gemeente Roosendaal.

Projecten

Klimaatadaptieve stadstuin

Jun 14, 2021, Herontwikkeling van parkeergebied in het centrum van Roosendaal

Samen met de gemeente Roosendaal hebben we gewerkt aan een ontwerp voor een klimaatadaptieve tuin in het midden van de stad, "De Ster". De tuin is ontworpen voor buiten educatie en cultuur in de thema’s Water & klimaat, Cultuur & historie en Natuur & Stadsecologie. Temidden van de tuin ligt het Beekdal, die de ruggengraat van het park vormt. Deze waterweg is het laagste punt en dient als waterreservoir bij hevige regenval. Zo wordt de druk verlaagd op aangrenzende rioleringen.

more...