Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Staatsbosbeheer

Client > Natuurbeheer

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer maakt zich sterk voor een natuur waarmee je je verbonden voelt. Staatsbosbeheer is in Nederland verantwoordelijk voor 265.000 hectare grond. Deze grond bestaat uit bos, natuurgebieden en landschap met duizenden kilometers paden en wegen en honderden gebouwen. Om dit alles goed te kunnen beheren, biedt Staatsbosbeheer werk 960 medewerkers. Daarnaast zijn er 10.000 vrijwilligers die staatsbosbeheer ondersteunen om jaarlijks een 1.000.000 gasten welkom te kunnen heten. 

Website Staatsbosbeheer

During the Leaders for Nature Forum of 2015 government, NGO's, corporations and knowledge institutes worked together to find joint solutions for our most pressing natural capital challenges.

Staatsbosbeheer is one of active green partners that join the Leaders for Nature platform and forum. This is their challenge:  To come up with an innovative business case for nature management that includes inclusive thinking, replacing the traditional ways of compensating industrial or urban development by creating ‘new’nature at a substantial distance from the original, developing area.

Objective is not only to get financial carriers for nature en nature management, but –even more important- to create a sense of belonging and responsibility for a sustainable green environment and its contribution to health and happiness for people living and working in the area.

Projecten

Visie Nationaal Park de Oostvaardersplassen

Apr 15, 2019, Structuur voor ontwikkeling park en natuurbeheer

Voor Staatsbosbeheer, de provincie Flevoland en de gemeenten Almere en Lelystad is een visiedocument opgesteld voor de toekomstige ontwikkeling van de Oostvaardersplassen.  Het document beschrijft de  visie en de missie voor de doorontwikkeling van het park en  de de duurzaamheidsvisie voor de aanvraag van de status als Nationaal Park. De visie en missie van het park zijn vertaald naar concrete prestatiedoelen, integraal verwoven met alle ontwikkeldoelstellingen. Geen separate duurzaamheidsdoelstellingen, maar één cohrerente set van ontwikkeldoelen. 

more...

Leaders for Nature

Aug 10, 2016, Van bewustzijn naar actie met het bedrijvennetwerk van IUCN

Op 17 april 2015 organiseerde IUCN het jaarlijkse Leaders for Nature Forum in Eindhoven. Except werkte met IUCN gedurende een jaar in het ontwikkelen van het concept, betrekken van stakeholders en het maken van challanges.

150 deelnemers vanuit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden werkten samen aan 10 vraagstukken rondom Natuurlijk Kapitaal. De dag eindigde in pitches waarin ieder team de oplossingen en vervolgstappen presenteerde.  

more...

Waddenwereld UNESCO Experience Center

Aug 14, 2018, Werelderfgoedcentrum Waddenzee Lauwersoog

Samen met partners provincie Groningen, gemeente de Marne, Staatsbosbeheer en Zeehondencentrum Pieterburen heeft Except het concept voor het Werelderfgoedcentrum Waddenzee in Lauwersoog ontworpen. Het concept heeft de ambitie om 250.000 nieuwe bezoekers naar het gebied te brengen, om hen middels een unieke ervaring de intrinsieke waarde van de Waddenzee en het Lauwersmeer te laten beleven.

Het centrum geeft een boost aan de lokale economie door meer bezoekers en inkomsten voor het gebied te genereren. Het is internationaal voorbeeldig duurzaam, en haar prestaties dragen bij aan haar mondiale faam. Als gevolg van dit traject is in 2018 € 29 miljoen financiering opgehaald en een architectonisch ontwerp gemaakt door Dorte Mandrup. 

more...