Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Schiphol Real Estate

Client > Amsterdam Airport Real Estate Development

Schiphol is een gebied waar jaarlijks miljoenen mensen doorheen rijden, lopen, fietsen en vliegen en waar zo’n 65.000 mensen werken en ruim 625 bedrijven gevestigd zijn.

Schiphol vernieuwt continue. Niet alleen in en rond de terminal, maar ook in het gebied rondom de terminal gebeurt de komende jaren veel. Schiphol Real Estate (SRE), de gebiedsontwikkelaar, ontwikkelt dit gebied tot een van de meest efficiënte en kosmopolitische vestigingslocaties van Nederland. We creëren hier een werkomgeving waar onze klanten en werknemers zich prettig voelen, waar ze goed kunnen werken en zaken doen. Een dynamische plek voor ondernemers, groot en klein, start-up en multinational, lokaal en internationaal.

Schiphol Real Estate

Schiphol Real Estate is een 100% dochter van Schiphol Group. SRE houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in, het beheer en onderhoud van commercieel vastgoed, en de ontwikkeling van nieuwe concepten en diensten (met partners), op de business parks op Amsterdam Airport Schiphol. Denk hierbij aan kantoorgebouwen als het WTC Schiphol Airport, The Base en The Outlook. En nieuwe concepten en services zoals pop-up The Cabin, de gratis leenfietsen Your SchipholBIKE en het nieuwe Hilton Schiphol. Schiphol Real Estate is actief op Amsterdam Airport Schiphol en op en rond de luchthavens van Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport en Milaan Malpensa Airport.

Projecten

Schiphol Catalyst Kantoor Innovatie

Jan 05, 2019, Een gezonder en duurzaam CBD van Schiphol

We werken samen met Schiphol Real Estate en meer dan 70 stakeholders en experts om de duurzaamheid en gezondheid van Central Business District (CBD) op Schiphol te verhogen met een multi-tennant kantoorgebouwe van meer dan 20.000 m2.

Het project realiseert integrale gesloten kringlopen, zelfvoorzienendheid, nieuwe business modellen, en gezonde en inspirerende werkomgevingen. Het gebouw zet een nieuwe standaard voor de prestatie van duurzame, gezonde, en veerkrachtige gebouwen. 

 

more...

De Zelfrijdende Stad

Apr 12, 2017, Autonoom vervoer gebruiken voor het verduurzamen van steden

De zelfrijdende auto gaat de stedelijke samenleving drastisch veranderen. Het onderzoek ‘De Zelfrijdende Stad’ gaat in op de manier waarop, en hoe daarmee om te gaan. Wat is het, wie gaat er gebruik van maken, en wat is het effect op het stedelijk weefsel, bedrijven, openbaar vervoer, en op ons, de mensen?  We publiceren algemene analyse, patronen en richtlijnen, en vijf concrete case studies in Nederland., alles beschikbaar op deze pagina. Het project is ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, met inbreng van stakeholders uit gemeenten, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

more...

Schiphol-Oost Pioneer Park

Aug 14, 2018, Visie en strategie voor de duurzame transformatie van een bedrijvenpark op Schiphol

Schiphol-Oost is de geboorteplaats van Schiphol. Vandaag de dag is het een bedrijventerrein dat scherpte en visie mist. Daarmee ontbreekt een duidelijke identiteit, en onderscheidt het zich weinig van omliggende bedrijventerreinen. In samenwerking met Schiphol Real Estate (SRE) heeft Except een visie en strategie voor  de komende 5 tot 10 jaar voor Schiphol-Oost ontwikkeld. De visie richt zich op Schiphol-Oost als innovatie-tuin van Schiphol, genaamd Pioneer Park.

more...