Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Capelle aan den IJssel

Client > Parkstad naast Economische Motor

Capelle aan den IJssel

http://www.capelleaandenijssel.nl/

 Rivierweg 111
2903 AR
Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel is een levendige stad in ontwikkeling. In 2015 heeft Capelle de titel "De Groenste Stad van Nederland’’ gekregen. De komende jaren willen wij samen met u werken aan een groene en gezonde leefomgeving. Samen met bewoners, bedrijven, organisaties & scholen werken we aan duurzame projecten om energie te besparen, duurzame energie op te wekken en onze gemeente verder te verduurzamen en te vergroenen.

Dit doen we vanuit een 7-tal thema’s: Energiecampagne Wonen, Energieke Scholen, Duurzame VvE’s, Groenere Tuinen, Platform Duurzaamheid, Greendeal Zorg en Buitensport. Vanuit elk thema worden door een team van medewerkers en vrijwilligers activiteiten en acties georganiseerd om u te stimuleren en te begeleiden in organisatie en uitvoering bij het nemen van duurzame maatregelen in en om uw huis.

Projecten

De Zelfrijdende Stad

Apr 12, 2017, Autonoom vervoer gebruiken voor het verduurzamen van steden

De zelfrijdende auto gaat de stedelijke samenleving drastisch veranderen. Het onderzoek ‘De Zelfrijdende Stad’ gaat in op de manier waarop, en hoe daarmee om te gaan. Wat is het, wie gaat er gebruik van maken, en wat is het effect op het stedelijk weefsel, bedrijven, openbaar vervoer, en op ons, de mensen?  We publiceren algemene analyse, patronen en richtlijnen, en vijf concrete case studies in Nederland., alles beschikbaar op deze pagina. Het project is ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, met inbreng van stakeholders uit gemeenten, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

more...