Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Gemeente de Marne

Client > Gemeente

Gemeente de Marne
None

De Marne is een plattelandsgemeente gelegen aan werelderfgoed Waddenzee, en Nationaal Park Lauwersmeer, met veel natuur, ruimte, rust en schone lucht. Dat is prettig voor toeristen, maar vooral voor de tienduizend inwoners. Karakteristiek is het open wierdenlandschap waarin de dorpen in een rij zijn gesitueerd op kwelderwallen langs de oude kustlijn. In De Marne vindt u geen hoogbouwflats, files, of industriële vervuiling. Wél vriendelijke huizen met tuinen in gezellige dorpen. En de natuur is altijd onder handbereik.

Projecten

Waddenwereld

Jul 23, 2018, Werelderfgoedcentrum Waddenzee Lauwersoog

Samen met partners provincie Groningen, gemeente de Marne, Staatsbosbeheer en Zeehondencentrum Pieterburen heeft Except het concept voor het Werelderfgoedcentrum Waddenzee in Lauwersoog ontworpen. Het concept heeft de ambitie om 250.000 nieuwe bezoekers naar het gebied te brengen, om hen middels een unieke ervaring de intrinsieke waarde van de Waddenzee en het Lauwersmeer te laten beleven. Het centrum geeft een boost aan de lokale economie door meer bezoekers en inkomsten voor het gebied te genereren. Het is internationaal voorbeeldig duurzaam, en haar prestaties dragen bij aan haar mondiale faam. In 2018 is er 29 miljoen financiering opgehaald en een architectonisch ontwerp aangeleverd door Dorte Mandrup. 

more...