Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Merel Segers

MSc

Industrial Ecologist & Sustainable Storyteller

Merel Segers
Merel Segers
Merel Segers
None

Sinds maart 2016 werkt Merel niet meer bij Except.  Om persoonlijk met haar in contact te komen kan gemaild worden naar  info@merelsegers.nl.

Projects

Visie Nationaal Park de Oostvaardersplassen

Apr 15, 2019, Structuur voor ontwikkeling park en natuurbeheer

Voor Staatsbosbeheer, de provincie Flevoland en de gemeenten Almere en Lelystad is een visiedocument opgesteld voor de toekomstige ontwikkeling van de Oostvaardersplassen.  Het document beschrijft de  visie en de missie voor de doorontwikkeling van het park en  de de duurzaamheidsvisie voor de aanvraag van de status als Nationaal Park. De visie en missie van het park zijn vertaald naar concrete prestatiedoelen, integraal verwoven met alle ontwikkeldoelstellingen. Geen separate duurzaamheidsdoelstellingen, maar één cohrerente set van ontwikkeldoelen. 

more...

Een betere IKEA catalogus

Jun 28, 2021, Hoe we de wereldwijde printindustrie veranderden

Voor Inter-IKEA hebben we de duurzaamheidsprestaties van de IKEA catalogus verbeterd door de hele toeleveringsketen te optimaliseren met één kleine maar slimme big data-tool. De tool bevat data dashboards voor inkopers, leveranciers en retailers, die de hele levenscyclus van de catalogus beïnvloeden.

De tools voor de toeleveringsketen resulteren in enorme duurzaamheidswinst op het gebied van onder ander energie, afval, en water, direct vanaf het eerste jaar, en ieder jaar daarna een beetje meer. Vanwege het printvolume van de catalogus heeft dit project een positieve invloed op de wereldwijde printindustrie. De jaarlijkse verbeteringen spreiden nu zelfs uit naar gerelateerde industrieën.

Lees de onderstaande projectcase over het proces, de strategie, de innovaties en verdere verbeterprocessen van het project.

more...

No Time To Waste (2018)

Sep 24, 2019, Jump-starting the LC Packaging sustainability journey

LC Packaging serves customers across the globe with packaging products to protect, preserve and transport goods. Except was requested to assess its baseline sustainability performance.

At product level we examined reusing Flexible Intermediate Bulk Containers (FIBCs) and found a significant CO2 emission reduction potential. At corporate level we investigated energy and water use, waste generation and CO2 emission. See below for our main findings.

more...