Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Monica Velasco B.

Urban Design, Strategy & Food

Monica Velasco B.
Monica Velasco B.
Monica Velasco B.
Monica Velasco B.
Monica Velasco B.
Monica Velasco B.

Vaardigheden:

 • Stedelijke en meester plannen – process van ontwerp tot detail
 • Voedsel in de stad –  Bewustworden over Voedsel. Klimatologische, sociale en stedelijke invloeden
 • Architectonische kwaliteit van huisvesting –  materialen, interieur & publieke/private  ruimte
 • Design Denken in Educatie

Plezier:

 • Literatuur
 • Fitness / Yoga
 • Dieren / Natuur
 • Mensen

Guilty Pleasure:

 • Geweldige TV series

Información en Español

Contact

 • [javascript protected email address]
 • Phone  0643834285
 • Twitter: momveb

Monica is een doortastende ontwerper die zich met passie internationaal inzet voor een eerlijke leefomgeving. Ruim tien jaar werkt ze aan stedenbouwkundige uitdagingen en sociale ontwikkelstrategieën. De behoeften en betrokkenheid van bewoners staan voor haar centraal.  

Als architect, Monica floreert in conceptuele ontwerpprocessen die de ruimtelijke kwaliteit verhogen. Zij heeft ervaring in grootschalige interieurrenovatie van de openbare ruimte.

Daarnaast deed Monica de laatste jaren ervaring op over het thema voedsel in de stad, waarbinnen consumptiebewustzijn, milieugevolgen en sociale en ruimtelijke effecten vallen. Ze gelooft dat voedsel een krachtig middel kan zijn om impact te maken op stedelijke uitdagingen.

Monica heeft een Bachelor Architectuur en Theorie van de Katholieke Universiteit La Paz, Bolivia en een Master in Urban Design Regeneration van de Technische Universiteit Delft. Monica is ook opgeleid in de Design Thinking methode en Human Centered Innovation en draagt bij aan de onderwijs en trainingsprogrammas van Except.

In haar vrije tijd geniet ze van literatuur, fitness, yoga en het verkennen van nieuwe plaatsen en activiteiten met vrienden.

Información en Español

Articles

Except Integrated Sustainability - Spanish

Sep 01, 2020, Creando las bases para una sociedad sostenible

¿Qué vías nos conducen a un futuro próspero y eficiente? ¿Cómo planificar y diseñar ciudades y comunidades resilientes? ¿Cómo estimular soluciones locales sostenibles y aplicarlas de forma responsable?

Estas son algunas de la preguntas que motivan a Except, un ejemplo de empresa que trabaja en el ámbito del desarrollo sostenible integrado.

more...

Projects

De Zelfrijdende Stad

Apr 12, 2017, Autonoom vervoer gebruiken voor het verduurzamen van steden

De zelfrijdende auto gaat de stedelijke samenleving drastisch veranderen. Het onderzoek ‘De Zelfrijdende Stad’ gaat in op de manier waarop, en hoe daarmee om te gaan. Wat is het, wie gaat er gebruik van maken, en wat is het effect op het stedelijk weefsel, bedrijven, openbaar vervoer, en op ons, de mensen?  We publiceren algemene analyse, patronen en richtlijnen, en vijf concrete case studies in Nederland., alles beschikbaar op deze pagina. Het project is ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, met inbreng van stakeholders uit gemeenten, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

more...