Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

SIGN

Client > Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland

SIGN

SIGN stelt als doel een vitaal, duurzaam en maatschappelijk gewaardeerde glastuinbouwcluster in 2030. SIGN ontwikkelt daartoe krachtige vernieuwingsperspectieven met een lange termijn visie en korte termijn perspectief die de sector inspireren en in beweging brengen. 

SIGN richt zich op grensverleggende innovaties die verder gaan dan de belangen van individuele bedrijven en gevestigde instituties. De innovaties zijn strategisch, pre-concurrentieel en dienen het sectorbelang. Vaak gaat het om de risicovolle start van projecten, waar het voor andere partijen moeilijk is om in te investeren.

Website SIGN

SIGN en Except werken samen op een breed vlak van projecten om de glastuinbouw in Nederland een innovatie-boost te geven. De samenwerking begon op het vlak van communicatie en breidde zich snel uit tot het gezamenlijk ontwikkelen van spectrum-brede projecten zoals Polydome, de herontwikkeling van Schiebroek-Zuid, het Venlo Duurzaam Kassenlandschap, en de Hortus Celestia vertical tuinbouwtoren.

Projecten

Mooi en Duurzaam Schiebroek-Zuid

Feb 25, 2021, Na-oorlogse sociale woningbouw herontwikkeling

Except ontwikkelde deze visie en flexibel plan van aanpak voor het opwaarderen van de naoorlogse sociale woningbouwwijk Schiebroek-Zuid in Rotterdam.  De integrale visie transformeert de wijk gedurende 30 jaar naar een zelfvoorzienend en duurzaam woongebied. Het past een breed scala toe van innovatieve energiesystemen, stadslandbouw, sociaal en economisch programma, en renovatietechnieken.

“Mooi en Duurzaam Schiebroek-Zuid” is ontwikkeld in opdracht van woningbouwcorporatie Vestia en het InnovatieNetwerk.

more...

Portal to Venlo

Okt 10, 2014, Sustainable Greenhouse Industry Area Development (2010)

The Portal to Venlo offers the greenhouse industry in the east of the Netherlands a model to develop a sustainable industry. The project re-imagines an existing greenhouse industry area, currently fragmented, inefficient, dangerous for bicycle tourists that cross the area and in general rather unappealing.

more...

Hortus Celestia

Jul 16, 2019, Verticale glastuinbouwtoren & kantoor

De Hortus Celestia is een verticale glastuinbouwtoren gesitueerd in Naaldwijk. Hij verrijst met zijn 28 verdiepingen uit het Westlandse kassenlandschap en huisvest naast 14 teelt verdiepingen, expo ruimtes en kantoren.

De toren functioneert als een demonstratiecentrum voor de innovatieve kracht van de westlandse glastuinbouwbedrijven en trekt internationale bezoekers naar de regio.

more...